Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧергова парафія УПЦ (МП) приєдналася до ПЦУ
Новини

Чергова парафія УПЦ (МП) приєдналася до ПЦУ

Громада Покрови Пресвятої Богородиці с. Гораймівка Луцького р-ну ввійшла до Православної церкви України.

За повідомленням маневицького декана протоієрея Андрія Закидальського, відповідне рішення миряни прийняли на зборах парафії. За возз’єднання проголосувала значна більшість вірних. На жаль, присутній священник цього бажання не підтримав.

Селяни не вірять закликам духовенства УПЦ (МП) щодо трибуналу над Кирилом. «Скоріше вас засудять, ніж ви засудите свого патріарха. – зазначив парафіянин Микола Давидюк у коментарі для «12 каналу». – Для Кирила це … нічого не значить, тому що вони це тільки роблять для показу, а реально ні Онуфрій, ні жоден єпископ не засуджує діянь самого Кирила. І взагалі Кирило своїми діями показує, що він не християнин, тому що справжній християнин, навіть рядовий, не може закликати до вбивства людини людиною. Ми радіємо, що прийняли таке важливе рішення. Ми не зупинимося. Ми є українці, і в нас повинна бути своя церква. Чому ми маємо ходити в церкву ворога-агресора і молитися в церкві ворога-агресора?!».

Тож із відповідним проханням парафіяни звернулися до Управління нашої єпархії, а митрополит Луцький і Волинський Михаїл прийняв їх.

13 квітня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери