Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЯк допомогти воїну вижити
Новини

Як допомогти воїну вижити

Існує просте правило: щоб підтримати і зберегти захисників, зупинити ворога, треба частіше бувати з Богом.

Церква закликає всіх, чиї діти, рідні, друзі, знайомі зараз на війні, обов'язково ходити до храму, не пропускати богослужінь, брати участь у святих таїнствах. Літургію нам дано для спасіння душі, а не як обтяжливий обов’язок. На службу Божу слід одягатися скромно, не хизуватися перед іншими, не розмовляти, а зосереджуватися тільки на молитві.

Особливо важливо тримати в чистоті свою душу. Очищення звільняє в ній місце для Господа. Тож потрібно частіше ходити до сповіді та причастя, щоб єднатися зі Всевишнім. У Великий піст у храмах правлять таїнство оливоосвячення (соборування). Щоб взяти у ньому участь, потрібно попередньо посповідатись і причаститися: у той день або за кілька днів раніше. Адже добрі справи Господь приймає від тих, хто очищається, змінюється, творить милостиню. Головне ж – робити все з любов'ю.

Священники радять тримати молитовне стояння – у храмах, монастирях, удома, за змогою й на роботі. Корисно читати Псалтир, хоча б раз на день по одній кафизмі (розділу), при цьому поминати імена тих, хто на війні. Щодня о 21.00 прийнято звершувати т. зв. молитву згоди, тобто спільну, – з молитовника (молитви «У дні нашестя ворогів», «Коли Батьківщина в небезпеці» чи інші) або щиро своїми словами. У час, коли діють темні сили, дуже сильною є нічна молитва.

Воїни розповідають, що на війні вельми відчутна сила молитви. З ними відбуваються дивовижні речі, які відлякують ворогів, кулі не торкаються. Це свідчення Божої опіки. Тож якщо мир Божий буде в нашому серці, тоді швидше настане і в Україні.

13 квітня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери