Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниХресний хід у Римі: крок до примирення чи блюзнірство?
Новини

Хресний хід у Римі: крок до примирення чи блюзнірство?

Головний військовий капелан протоієрей Михайло Бучак розкритикував сценарій хресного ходу в Римі, під час якого хрест несли українка та росіянка, як символ примирення України з росією.

«Ідея, напевне, десь у певній мірі мала добрі наміри: показати, що все-таки український і російський народи мають примиритися, має зупинитися війна. Але є такий вислів: добрими намірами вимощена дорога до пекла. Цей задум, у принципі, на жаль, у кінцевому результаті має негативні якісь наслідки, – вважає душпастир. – Чому? Тому, що це можливо років через 50, я так думаю: українка і росіянка несуть разом хрест на Голгофу. На сьогоднішній день хрест на Голгофу несе тільки Україна. Росія не несе хрест на Голгофу. Росія сьогодні – це уособлення Понтія Пілата, Каяфи. Росія – це сьогодні уособлення тих, хто кричали «Розіпни!» Росія сьогодні – це уособлення тих воїнів, негідних воїнів, які катували Христа. Це сьогодні уособлення.

За словами о. Михаїла, «Росія на сьогоднішній день це інша сторона – сторона темряви. І там, де є світло, немає місця темряві… В сьогоднішній день це (я скажу не дуже приємні слова), але це блюзнірство над українським народом. Тобто ми не можемо йти сьогодні поряд тому, що ми по різних сторонах. Нині існує інший принцип: хто не з нами, той проти нас. Ми не можемо йти з тими людьми, які проти нас», – підкреслив капелан.

«Мені можуть сказати знову ж таки, що це є Путін, це не народ. Ну, я перепрошую, 70 (на сьогоднішній день вже є більше 80) відсотків росіян підтримують війну в Україні. І це останнє – я слухав перехоплення Службою безпеки України розмови дружини зі своїм чоловіком, яка просить його ґвалтувати українських жінок. Я вибачаюся, то, може, з такою жінкою хрест понести разом, яка просить чоловіка (вдумайтеся тільки) ґвалтувати українських жінок? Ви собі уявляєте українку, яка просить воїна ґвалтувати російських жінок? Тому в нас нічого немає спільного. Абсолютно. І на сьогоднішній день не тільки з Путіним, а, на жаль, з російським населенням…»

Про це йшлося під час чергової передачі «Духовна абетка», яку можна переглянути за цим посиланням.

17 квітня 2022 р. Інші новини за рубриками: Проповіді
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери