Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКульчин: архієрей освятив розписи храму
Новини

Кульчин: архієрей освятив розписи храму

В день ушанування великомученика Юрія Переможця митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив освячення нових настінних розписів однойменної церкви цього села Ківерецького деканату та очолив Божественну літургію.

Із високопреосвященним служили: декан протоієрей Іван Семенюк, настоятель храму священник Роман Вонсіцький, монахи Жидичинського чоловічого монастиря, інше духовенство Ківерецького і Цуманського благочинь.

У проповіді владика зазначив, що ми прийшли у цей храм, аби пошанувати нашого друга – святого Юрія. Ісус Христос каже: «Не називаю вас більше рабами … а називаю вас друзями» (Ін.15:15). Тут «раб» мається на увазі не у принизливому значенні, а в розумінні любові. Щоб Господь почув нашу молитву, ми звертаємося спочатку до святого з проханням. Із таких друзів ми створюємо іконостас і храм. Кажемо: «Зі святими упокой…», не з іншими, а саме зі святими. Так християнин сприймає своїх друзів, просто і по-дитячому до них щиро молиться.

Божий дім освячено 1 жовтня 2005 р. в день спомину мучениць Софії та Ірини владикою Нифонтом (до 2019 р. громада належала до Московського патріархату). Церква має бічний вівтар, у якому знаходиться антимінс (прямокутний плат) на честь угодниці Ірини.

Внутрішнє оздоблення церкви виконано волинським художником-іконописцем Сергієм Данилюком, який торік завершив роботу, над якою працював шість літ.

7 травня 2022 р. Інші новини за рубриками: Священик Роман Вонсіцький, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Іван Семенюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери