Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниОсвячено храм Преподобного Іова Почаївського в Луцьку
Новини

Освячено храм Преподобного Іова Почаївського в Луцьку

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл і всю церкву, споруджену на честь преподобного Іова Почаївського в обласному центрі (бульв. Дружби народів, 16 – р-н ДПЗ).

У день вшанування цього угодника владика очолив тут Божественну літургію, а також звершив освячення водосвятної каплиці, облаштованої за сприяння підприємства «SKF Україна».

Із високопреосвященним служили: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, міський декан протоієрей Михайло Онищук, ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак, настоятель парафії протоієрей Олександр Вронський та інше духовенство.

У проповіді, привітавши всіх зі святом, архіпастир пояснив, що значить освячення престолу. Престіл означає піднесення жертви Богові. Господь на Тайній вечері промовляв апостолам: «Прийміть, їжте – це є Тіло Моє, що за вас ламається … і це є Кров Моя» (Мф. 26:26–28). Ми не все можемо побачити, не все знаємо, але віримо, зазначив керуючий єпархією.

Віра нам додає сили і впевненості, сказав він. Віра – це впевненість невидимого – у видимому, бажаного – в очікуваному. Це ознаки віри. Тож маючи в серці любов, віримо, що з нами Господь. І все, що з вірою попросимо, дасться нам. Господь усіх нас єднає.

Потому владика нагородив о. Олександра, інших кількох священнослужителів, парафіян, жертводавців церковними відзнаками. Зокрема, серед нагороджених – голова Волинської облради Григорій Недопад, керівництво заводу «SKF Україна», регент хору Олексій Гіль. Присвоєно звання «почесний староста» благодійнику Володимирові Цибульському. Зворушливо настоятель привітав своїх батьків із 60-літтям шлюбу, а митрополит благословив їх.

У богослужінні взяли участь заступник командира і воїни 204-ї бригади тактичної авіації, які прийшли підтримати о. Олександра – свого капелана.

Божий дім на цьому місці засновано 2015 року. Першу службу правили 10 вересня 2018 р. – у день Знайдення мощей преподобного Іова Почаївського.

20 травня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери