Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЛуцький міський декан закликає УПЦ (МП) до возз’єднання з ПЦУ
Новини

Луцький міський декан закликає УПЦ (МП) до возз’єднання з ПЦУ

Протоієрей Михайло Онищук у зверненні до вірян іншої юрисдикції просить швидше визначитися з переходом: «так» або «ні».

Як написав панотець у фейсбуці, представники Московського патріархату поділилися на три частини: одні – не потребують змін; другі – очікують на допомогу і серйозні зміни; треті – чекають «канонічного» зібрання для вирішення свого майбутнього.

«„Все простімо задля воскресіння!“ – лунало в пасхальну ніч... Святий Йоан Золотоустий сказав, що хто в яку годину прийде, однакову нагороду отримає». Тому просимо повірити в єдину спасительну силу всепрощення.

«Перед нами стоїть питання порятунку нас усіх і нашої України та церкви. Акт прощення має відбуватися в стилістиці того, що подав Христос на прикладі зустрічі блудного сина. Не маємо ніякого права зволікати, зависати в бюрократично-формальних виясненнях, доведеннях і поясненнях. Мусимо побачити суть, зрозуміти її, обрати її та сказати чітке слово.

Найбільші злочини на землі стаються не через поганих людей, а через умовну байдужість хороших. Тому бажання пересидіти в статусі частини [п’ятої] колони, яку так не називаємо або віримо, що вона інша, – не вийде.

Де бачення і розуміння суті? Не будьмо лицемірами і фарисеями. Нехай слово наше буде „так–так“, „ні–ні“», – нагадав душпастир євангельські слова (Мф. 5:37).

25 травня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери