Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохів: школяр прославляє церковну пам’ятку
Новини

Горохів: школяр прославляє церковну пам’ятку

Світлина з сайта volyn.com.ua.

Юний парафіянин храму Вознесіння Господнього посів перше місце з роботою про історію цієї церкви на Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН – ​Юніор-дослідник».

Газета «Волинь» розповідає, що Богдан Бойко є прислужником у Свято-Вознесенському храмі та мріє стати священником. Неодноразово писав роботи у Волинській обласній Малій академії наук. Незмінною темою є історія горохівської святині. Протягом навчального року він досліджував історію Свято-Вознесенського храму й діяльність його настоятелів, спрямовану на здобуття автокефалії, – о. Володимира Мисечка та його послідовника – протоієрея Андрія Сидора, духовного наставника Богдана.

Учителька дев’ятикласника Алла Бояркевич каже, що він дуже відповідально й сміливо робив кроки на шляху в науку: багато працював в архівах, аналізував і систематизував потоки досі не відомої інформації.

«Духовна незалежність не менш важлива, ніж територіальна. Священники є невіддільною частиною свого народу, йдучи завжди попереду на шляху до незалежності України», – ​переконаний юний науковець. Він раніше успішно виступив із тезами на своїй першій науковій конференції й захистив роботу, присвячену знаковим особистостям XIX і XX століть, здобувши третє місце в області.

Тож тепер жителі краю мають змогу дізнатися більше про свій Божий дім у доробку юного дослідника. Його праця – гарний початок створення церковного архіву в Горохові. Майбутній священник каже, що неодмінно продовжить її.

27 червня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Горохівський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери