Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧернець: у байдужому суспільстві народжуються тирани (оновлено)
Новини

Чернець: у байдужому суспільстві народжуються тирани (оновлено)

Таку думку озвучив декан монастирів єпархії архімандрит Константин (Марченко) у черговому випуску телепередачі «Духовна абетка» («12 канал»).

Ведуча поцікавилася, чи обов’язково слідкувати за політичними подіями віруючій людині, чи їй достатньо лише розбиратися у церковних догматах.

«Всі хочуть мати гарні пенсії, зарплати, жити у правовому суспільстві, де діють закони і правила», – пояснює архімандрит. Окрім того, що ми є віруючими людьми, ми ж живемо у суспільстві. А що на сьогоднішній день «політика»? Це життя твоєї країни. Тому потрібно бути послідовним. Якщо ти – «аполітичний», не цікавишся життям країни, то не нарікай на погані дороги, недбалих чиновників тощо. Ти що зробив для того, щоб змінити ситуацію?

Варто пам’ятати, що ми живемо в суспільстві, ходимо на роботу, живемо серед людей. Тому ми не можемо бути байдужими до того, що відбувається навколо нас. «У байдужому суспільстві народжуються тирани», – переконує о. Константин. І про це варто пам’ятати.

Детальніше про це та інші відповіді щодо благодійності і жертовності в умовах війни можна переглянути у передачі на сайті єпархії в розділі «Відео».

22 липня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери