Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВідбулась перша зміна табору «Діти Волині»
Новини

Відбулась перша зміна табору «Діти Волині»

138 дітей із православних і протестантських сімей Луцького районного деканату були учасниками християнського табору, що відбувся 25–30 липня в оздоровчому комплексі «Чайка» (с. Хрінники Рівненської обл.).

У перший день восьми-п’ятнадцятирічних таборян згуртувала молитва і перші знайомства. У другий з ними займалися представники Національної поліції (говорили про поведінку в часи воєнного стану, різні особливі випадки). Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак повідав про капеланське служіння, а військовий священник протоієрей Олександр Добровольський навчав азів тактичної медицини. Третього дня прибули нацгвардійці: розповідали про свою діяльність, демонстрували роботу спеціально навчених собак, військових дронів тощо. Увечері відбулося представлення куренів, сценки, пісні біля вогнища. Із таборянами були митрополит Луцький і Волинський Михаїл та голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик.

На четвертий день із Боратина приїхала група спортсменів, вони проводили з дітьми туристичні змагання, зокрема, на байдарках. Із Луцька завітав сімейний дует Гарбузів і дав концерт. П’ятого дня з таборянами працювали співробітники ДСНС – навчали користуватися вогнегасниками, брансбойтами, як поводитися на воді, з вибуховими речовинами. Потому з дітьми мали розмову представники Волинської православної богословської академії: декан богословського факультету протоієрей Ігор Скиба і викладачі ‒ протоієрей Олександр Хорошко та священник Денис Клюковський. Зокрема, ішлося про сповідь і причастя.

Шостого дня відбулася Божественна літургія просто неба, служило духовенство деканату, відправу очолив благочинний протоієрей Володимир Присяжнюк. Діти сповідалися і причащалися. (Ясна річ, кількаразова молитва лунала і щодня.) Відтак відбулось урочисте закриття зміни.

Діти жили в комфортабельних умовах, добре харчувалися, були забезпечені медичним обслуговуванням. У комплексі «Чайка» є бомбосховище.

Усю роботу очолив і координував відповідальний за таборування, навчання і дозвілля православної молоді Південного округу Луцького районного деканату протоієрей Роман Нестер, настоятель парафій у селах Новостав і Коршовець. Духівниками табору були: благочинний протоієрей Валерій Владика, протоієреї Юрій Глова, Сергій Мельничук, Олександр Казмірчук, Юрій Крохмаль-Брилевський. Серед активних помічників – матінка Ірина Нестер, курінні: Анастасія Нестер, Софія Мовчанюк, Микола Казмірчук, Іван Цапюк, Христина Глова, Анастасія Семенюк. Доклав старань декан протоієрей Андрій Мовчанюк.

Управління єпархії висловлює щиру подяку за співпрацю: Сергієві Яручику, голові Городищанської ОТГ Світлані Соколюк, підприємцям Ігореві Куріліну, Юрієві Цейку, Миколі Ленчуку, педагогічним колективам Боратинської ОТГ, органам Нацгвардії, поліції, ДСНС.

Незабаром відбудеться друга зміна табору «Діти Волині», ще більш насичена і цікава, – вже для юних християн усієї нашої єпархії. Слідкуйте за анонсами і записуйте своїх чад, браття і сестри!

2 серпня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери