Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниКеруючий єпархією відвідав Студині (оновлено)
Новини

Керуючий єпархією відвідав Студині (оновлено)

У передсвято Винесення хреста Господнього митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в храмі Рівноапостольної княгині Ольги цього села Рожищанського деканату (Луцький р-н).

Разом із владикою молилися: декан протоієрей Василь Шняк, настоятель священник Андрій Криєнтий, інше духовенство.

У проповіді архіпастир закликав любити свою Вітчизну, своє місто чи село. Батьківщину треба зробити такою, щоби жити в ній щасливо. Люди скрізь однакові, але стан душі у кожного різний. Справді багата людина – не через свої статки, а через багатство душі, в якій поєднується Божественна благодать, любов до ближнього, до Батьківщини, до свого храму. А храм, за словами владики, – це училище благочестя, в якому вчимося любити себе, щоб полюбити ближнього. Духівник навчає нас духовного – жити за законами любові.

Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено жертводавців і активних парафіян.

По завершенні відправи високопреосвященний прочитав молитву закликання Святого Духа перед початком усякого доброго діла та окропив освяченою водою будівництво дзвіниці. Не залишив митрополит без уваги й роботу над новим іконостасом. Працює над ним особисто о. Андрій, який є майстром по дереву, йому допомагають небайдужі парафіяни. Тож архіпастир, благословивши трудівників, побажав успішного завершення цих робіт.

Божий дім у Студинях збудовано 2015 року, освячено 2018-го.

14 серпня 2022 р. Інші новини за рубриками: Рожищанський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Шняк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери