Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниСокіл: архієрей уперше служив у Троїцькому храмі (оновлено)
Новини

Сокіл: архієрей уперше служив у Троїцькому храмі (оновлено)

У передсвято Успіння Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Святої Трійці в цьому селі Рожищанського деканату (Луцький р-н).

Божественну літургію разом із владикою правили декан протоієрей Василь Шняк, настоятель церкви архімандрит Яків (Мільян), інше духовенство. Архієрейські благословенні грамоти вручено активним парафіянам.

У слові високопреосвященний зазначив, що в цьому селі завжди лунали українське слово та молитва. Господь за нашими молитвами тут увінчав внутрішню боротьбу, щоб знову стати вільними і справжніми господарями на своїй землі. Закликав любити Бога, Україну, бо це – наш край, наша Вітчизна. І необхідно проявляти свою любов до наших воїнів, частіше говорити їм, що їх люблять і чекають. Але найбільше треба любити Всевишнього, бо Він дає нам день, добрий урожай, а іноді й випробування.

Навесні громада вирішила залишити Московський патріархат, проте документально справа затягнулася на декілька місяців. 11 серпня фахівці облдержадміністрації провели перевірку й опис майна у Свято-Троїцькому храмі та передали громаді в постійне користування церкву і дзвіницю. Як уже повідомляла інформаційна служба, 14 серпня о. Яків відслужив тут першу літургію і вперше тоді молитва лунала українською мовою.

Дерев’яну церкву в Соколі засновано в XVI столітті. 1853 року вона згоріла і була відбудована. Це пам’ятка архітектури місцевого значення, де зберігається чимало реліквій, що перебувають на обліку в держреєстрі.

29 серпня 2022 р. Інші новини за рубриками: Єпархія, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Василь Шняк, Ігумен Яків (Мільян)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери