Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрхієрей: діяльність «русского міра» в Україні має бути скасовано
Новини

Архієрей: діяльність «русского міра» в Україні має бути скасовано

Про потребу заборони російської церкви в Україні та інше, що турбує мирян, говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у черговій телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі» (12kanal.com).

Під час повномасштабного вторгнення багато обласних, а також міських, сільських територіальних громад звертаються до Верховної Ради України з проханням заборонити діяльність Московського патріархату. Таке рішення є правильним, каже високопреосвященний, і його потрібно підтримати, зокрема, й депутатам Волинської обласної ради. Це голос і аргумент для ухвалення ВРУ відповідного рішення.

Діяльність колаборантів і прихильників «русского міра» в Україні має бути заборонено. Хто ще не засудив їхні дії, той прихильник російської церкви, а хто визнав свої помилки, має шукати шляхи до об’єднання.

Дехто стверджує, що питання церкви зараз не варто зачіпати, бо йде війна. Це хибна думка. Саме зараз воно на часі. Адже йде війна не лише із загарбниками на сході й півдні нашої Батьківщини, а й за душі людей на всій її території. Багато хто ще досі вагається: чи лишатися в Україні, чи виїжджати за кордон. А об’єднавши церкву, об’єднаємо думку і матимемо один дух. І тоді держава й суспільство будуть нездоланними, зазначив архієрей.

Владика Михаїл радіє кожній громаді, яка виходить з московського ярма і об’єднується з Православною церквою України.

Цей та всі інші випуски програми «Духовна абетка» – на нашому сайті, у розділі «Відео».

29 серпня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери