Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУкраїнські парафії формуватимуть духовність Донбасу – ігумен Димитрій
Новини

Українські парафії формуватимуть духовність Донбасу – ігумен Димитрій

Своїми враженнями про служіння на Донеччині поділився помічник ректора Волинської православної богословської академії ігумен Димитрій (Франків) у телепередачі «Духовна абетка» на «12 каналі».

Чернець перебував у м. Вугледарі з кінця 2018 р. – до середини 2019-го, аби сформувати там парафію нашої церкви. Приїхавши на Схід, о. Димитрій помітив, що там майже немає християнства, а лише московська обрядовість. Покійника хоронять без священника.

Місцеве населення спрагнене духовності. Але якщо у західних областях бажання мати свою українську культуру, духовність тощо йде з низів, то у східних над цим ще потрібно системно працювати. Московський патріархат усіляко намагається притіснити українську церкву, яка лише починає формуватися.

Протягом пів року душпастир працював із молоддю, яка намагалася спілкуватися українською мовою. Тож Донбас потрохи стає українським. Війна змусила нас відкривати Схід, повернутися до нього лицем.

Відомо, що храм Святителя Миколая Чудотворця у Волновасі будували волиняни. Він був духовним українським центром на Донеччині, про який усі знали. На думку ігумена, треба, щоб й інші області долучалися до будівництва духовних осередків у цьому регіоні.

Цей та всі інші випуски програми «Духовна абетка» – на нашому сайті, у розділі «Відео».

14 вересня 2022 р. Інші новини за рубриками: Ієромонах Димитрій (Франків)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери