Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЖовтневий випуск нашої газети: традиційне й новаторське
Новини

Жовтневий випуск нашої газети: традиційне й новаторське

Вийшов у світ № 10 «Волинських єпархіальних відомостей», де найбільше звертаємо увагу на два матеріали – на більш відому тему та з більш несподіваним висновком.

У рубриці «Пізнаємо Біблію» головний редактор Віталій Клімчук цього разу веде мову про заповідь Божу «Шануй батька твого і матір твою». Серед усіх десяти вона єдина прямо вказує, що буде з тим, хто виконує її. Автор зазначає: річ тут не тільки про рідних тата й маму, а й про наших учителів, наставників, керівників, усіх старших за віком і суспільним становищем.

А в рубриці «Точка зору» – стаття культуролога, кандидата філософських наук Арсена Гребенюка «Чи суперечить масова культура християнству?» Бо й справді, релігійне мистецтво ми сприймаємо як високе, а маскульт – як приземлене. Однак автор проводить іншу думку, причім добре обґрунтовану, і закінчує матеріал таким твердженням: «Християнство ще має що внести до масової культури…»

Нагадаємо, наш щомісячний часопис можна одержувати у найближчому храмі, монастирі єпархії або передплатити в будь-якому відділенні «Укрпошти» на території Волинської області. Важливо, аби передплату на цю газету було оформлено й для місцевих органів влади, закладів освіти та культури тощо.

Основні дописи розміщено на сайті Pravoslaviavolyni.org.ua, у розділі «Статті». Також є можливість читати видання в PDF на єпархіальному сайті за адресою Pravoslaviavolyni.org.ua/vyev.

12 жовтня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери