Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниРіздвяне вітання архієрея: колядою вимолюймо перемогу
Новини

Різдвяне вітання архієрея: колядою вимолюймо перемогу

Про це наголошував митрополит Луцький і Волинський Михаїл у привітаннях до волинян.

Цьогоріч у святі Різдва Ісуса Христа хвилювання поєднується з радістю. Господь посилає нам випробування, які достойно проходимо. Ми не злякалися, бо уповали на Бога. Спаситель допоміг нам здолати хвилі страху. Любов до України перемогла боязнь перед ворогом.

Це Різдво буде сумним для тих родин, чиї близькі загинули на війні. І, водночас, буде великою вірою в майбутнє нашої країни. Знаймо, що Всевишній з Україною і кожним із нас, тож перемога буде за нами, сказав високопреосвященний.

Це свято – привід радіти разом із дітьми. Не всі діти знають і розуміють, що зараз іде війна. А ті, що знають, хочуть бачити якийсь промінчик радості в своєму житті.

Захисники воюють заради того, щоб ми були щасливі. Радісно святкуючи тут, свої добрі почуття передаймо на передову. І хлопцям буде натхнення швидше закінчити війну. Лише світлом любові й добра можна перемогти темряву.

Керуючий єпархією побажав, щоб наші серця були вертепом, у якому народився і вмістився Богомладенець Ісус. Цим вертепом є сьогодні вся Україна, кожна сім’я. Він наповнений і пастухами, й ангелами, і розбійниками. Але вифлеємська зірка освітлює нам шлях у майбутнє великою вірою.

З тією любов’ю, яку проявив Христос до нас, підтримуймо один одного, особливо нужденних і потребуючих. Колядою звеселяймо серця людей, які занепали духом. Колядою вимолюймо звитягу над супостатом.

Хай наш дім повниться радістю, і ця радість передасться нашим воїнам-захисникам. Радість ще більше наблизить перемогу над агресором. Хай правда Божа допоможе подолати усіх внутрішніх і зовнішніх ворогів.

Спаситель нехай надихне і благословить на щасливе, мирне, благоденственне життя!
«Бо Христос із нами. А якщо Христос із нами, тоді хто проти нас? Хай різдвяна радість … дасть нам силу і наснагу здолати ворога, відбудувати Україну і своєю любов’ю вилікувати духовні й фізичні рани, – закликав владика. – Христос народжується в наших серцях!»

23 грудня 2022 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери