Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУсичі: перше престольне свято з архієреєм (оновлено)
Новини

Усичі: перше престольне свято з архієреєм (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в храмі Апостола й першомученика архідиякона Стефана цього села Луцького районного деканату.

З високопреосвященним служили: декан Йоано-Богословського округу протоієрей Валерій Владика, настоятель священник Володимир Гедз та інше духовенство.

Архієрей нагородив усю громаду благословенною грамотою, а під час хресної ходи традиційно окропив церкву свяченою водою.

У слові керуючий єпархією зазначив, що Господь від Своєї безмежної любові створив людину, щоб Його славила. Тож цей момент має бути постійним, навіть виконуючи якусь роботу. Нічого в житті не дається просто так. У Євангелії сказано: «Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного» (Мф. 5:16). Це основне наше завдання. Але ще є і земне. Місія жінки – народжувати дітей, а чоловікові Господь наказав працювати «у поті лиця» (1Бут., 3:18), заробляючи на хліб насущний. Чоловік несе відповідальність за все, що його оточує. Тому треба бути міцними у вірі, постійно працювати над собою, зміцнювати сім'ю і славити Творця.

Божий дім побудовано в Усичах (історична назва – Усічі) в 1795 році. Його звели з дерева на фундаменті з каменю. Церква не реставрувалась і не перебудовувалася. Вона віддалена від великих населених пунктів, тож зберегла автентичність і не знищувалась. Окрасою храму була ікона Різдва Христового (нині зберігається в Музеї волинської ікони в Луцьку).

Торік у липні парафія полишила Московський патріархат і возз’єдналася з Православною церквою України.

10 січня 2023 р. Інші новини за рубриками: Луцький районний деканат, Протоієрей Валерій Владика, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери