Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниУ храмах єпархії відправили хрещенські богослужіння (оновлено)
Новини

У храмах єпархії відправили хрещенські богослужіння (оновлено)

З нагоди свята Богоявлення за юліанським календарем відбулися святкові служби та велике освячення води на парафіях єпархії.

Зокрема, у кафедральному соборі Святої Трійці урочисту літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Напередодні під проводом архієрея відправлено всенічну.

У проповіді архіпастир нагадав про важкість гріха і що тіло наше хворіє від душевних вад у першу чергу. Тому потрібно дбати про чистоту власної душі. Це все відбувається через сповідь, причастя, інші таїнства. І, звичайно, через воду. Саме їй ми відводимо особливе місце. Вода присутня під час хрещення. В історії про самарянку Бог говорить, що дає їй «живу воду», маючи на увазі причастя. Тому вода омиває нас не лише фізично. Якщо ставитися до цього із великою вірою, то через освячену воду очищається Господом і наша душа, пояснив високопреосвященний.

Завершивши відправу в храмі, владика прибув на підприємство «Луцькводоканал», де традиційно освятив воду з його колодязя та привітав керівництво і працівників зі святом.

Від собору до річки Стир, що в Центральному парку ім. Лесі Українки обласного центру, пройшов хресний хід. Тут також відбулося велике освячення води, яке відслужив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко разом із іншим духовенством.

На території кафедрального храму волонтери жіночого монастиря Святителя Василія Великого та благодійного фонду «Любарт» організували доброчинний ярмарок «З любов’ю до ЗСУ». Спільно зі студентами Волинського фахового коледжу НУХТ вони продавали хліб, спечений в обителі, солодощі, виготовлені в коледжі та ресторані «Нобл», а також вироби ручної роботи місцевої майстрині Наталії Шеремети і студентів Луцького ВПУ будівництва та архітектури.

Зібрані кошти, понад 41 тис. грн, переказано на рахунок БФ «Любарт» для закупівлі приладів нічного бачення воїнам окремого загону спеціального призначення «Любарт», які виконують бойові завдання на Бахмутському напрямку.
19 січня 2023 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери