Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниПроповідь архієрея: хрест як знамення любові
Новини

Проповідь архієрея: хрест як знамення любові

Про хресне знамено – символ любові Господа до людей – говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у неділю хрестопоклонну.

Під час казання на завершення Божественної літургії в кафедральному соборі Святої Трійці архіпастир нагадав, що сьогодні ми згадуємо про хрест як прояв любові Творця до нас. Ми часто робимо вчинки, не задумуючись про їх значення. Наприклад, хрестимося, коли заходимо до храму чи під час служби.

Ісус Христос постраждав за нас, будучи розіп’ятим на хресті. Через велику любов до людства Він прийняв ці страждання, аби спасти нас. Тому хрест є нагадуванням проявленої Господньої любові до людини.

Сьогодні ми особливо згадуємо про це, і виникає питання проявленої нами любові до Бога. Ми згадуємо про піст. Тож проявімо любов не лише до Всевишнього, але й до себе. Переможи сам себе! Справся зі своїми гріхами, думками, діями! Пройди піст до кінця і вдоскональ себе, закликає архіпастир.

20 березня 2023 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери