Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЄпархія долучилася до відзначення Дня українського добровольця (оновлено)
Новини

Єпархія долучилася до відзначення Дня українського добровольця (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл із духовенством взяв участь у заході на Театральному майдані обласного центру, відправивши заупокійну літію за полеглих захисників України.

Високопреосвященний зазначив: Церква Христова формувалася на могилах мучеників за віру православну. І ми щоденно згадуємо їх у своїх молитвах. Але чи так само згадує своїх героїв держава? «Ось коли ми усі перетворимося у велику єдину Українську Церкву і будемо разом молитися за живих і спочилих наших героїв, то перемога настане дуже швидко. Будьмо гідними їхньої світлої пам'яті!» – наголосив владика.

14 березня відзначається День українського добровольця, встановлений Верховною Радою в 2017 році, щоб ушанувати мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності нашої держави. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України – на захист нашої держави, її суверенітету.

Із 24 лютого 2022 року вся Україна об'єдналася в добровольчий рух: хтось стоїть на захисті держави, хтось допомагає гасити пожежі, рятувати людей.

14 березня 2024 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери