Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЩо таке постовий подвиг? Каже владика Михаїл
Новини

Що таке постовий подвиг? Каже владика Михаїл

Митрополит Луцький і Волинський звернувся до вірян із нагоди Великого посту, наголосивши на потребі для кожного покращити стан своєї душі.

Керуючий єпархії, зокрема, пояснює, що в релігійній сфері є поняття «постовий подвиг» – від слова «двигати», зрушувати щось, і це стосується всіх християн. «Бо Великий піст – це добрий привід зрушити з місця нехіть удосконалювати себе. І більше молитися, читати благочестиву літературу, частіше бувати в церкві, уникати всіляких спокус і надмірностей, у тому числі догоджання череву.»

«Не накладаємо на православних мирян більших постових обтяжень, аніж кожен може понести, особливо тепер, коли триває війна. Проте й ухилятися від цього подвигу не варто: нехай і старий, і юний, і хворий, і здоровий, і “новачок” у церкві, і “довгожитель” у міру своїх сил та можливостей попрацює над своєю вічною душею», – настійно радить архієрей.

Високопреосвященний також наголошує, що польові роботи, котрі розпочинаються у Великий піст, потрібно супроводжувати молитвами до Всевишнього. Необхідно ставитися до природи як особливого дару Творця. «Погляньте, яка засмічена, занапащена вся наша природа, а це ж великий гріх перед Богом. Тож коли дбатимем про чистоту довкілля – дбатимем і про чистоту наших душ», – каже владика.

Повністю Звернення митрополита Луцького і Волинського Михаїла з нагоди Великого посту можна прочитати тут.

14 березня 2024 р. Інші новини за рубриками: Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери