Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАдепти кремля «висвітлювали» волинські православні новини
Новини

Адепти кремля «висвітлювали» волинські православні новини

На сайті СБУ з’явилося повідомлення про знешкодження масштабної агентурної мережі фсб, рупором якої, ймовірно, був ресурс СПЖ (Спілка православних журналістів). Про це написало видання Район.in.ua.

Спілка повідомила: «12 березня до співробітників СПЖ прийшли представники Служби безпеки України. У них вилучили комп'ютерну техніку та телефони. Поки що жодних звинувачень силовики не висунули. Як повідомлялося раніше, 16 грудня 2023 року Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України опублікувала розпорядження, згідно з яким в Україні має бути заблоковано низку ресурсів, у тому числі – сайт Спілки православних журналістів». До цього допису додали фото пресслужби правоохоронців.

Тоді ж, 12 березня офіційний сайт Служби безпеки опублікував інформацію про нейтралізацію злочинної організації, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення фсб, зокрема, «”під прикриттям” УПЦ (МП) намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні».

Активними дописувачками цього ресурсу були й волинські журналістки Наталія Малімон та Євгенія Стекунова. Серед їх доробку були й передруки із сайта Волинської єпархії МП. Загалом це інформаційне агентство активно висвітлювало релігійну тематику нашого краю. З-поміж дописувачів був і колишній речник Волинської єпархії МП Олег Точинський.

Як зазначено у вікіпедії, ТОВ «Інформаційне агентство Спілка православних журналістів» (СПЖ) є фактично «пропагандистським рупором УПЦ (МП)». Часто видання поширювало матеріали щодо конфліктів при переході парафій із безпідставною критикою Православної Церкви України.

На сайті ж СБУ йдеться про викриття зловмисників, які «масово продукували та “розганяли” прокремлівські наративи та провокативні повідомлення, які повинні були дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні». «Наразі це одна із найбільших мереж фсб, яка діяла в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Вона мала чітку ієрархію та розподіл функцій, а також – постійний зв’язок із найбільшими ЗМІ рф, які одразу підхоплювали “потрібний” контент… Підготовлений контент розповсюджували через десятки підконтрольних каналів у Telegram та YouTube, а також на сторінках у Facebook та офіційних сайтах різних єпархій УПЦ (МП). Одразу після оприлюднення “замовних” матеріалів їх миттєво “підхоплювали” центральні телеканали та інтернет-видання рф для поширення фейків про Україну», – йдеться у заяві.


15 березня 2024 р.
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери