Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВеликдень у кафедральному соборі Святої Трійці (оновлено)
Новини

Великдень у кафедральному соборі Святої Трійці (оновлено)

У день Світлого Христового Воскресіння в Троїцькому соборі обласного центру відбулося святкове богослужіння. Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Під час пасхальної Ранньої Огласительне слово святителя Йоана Золотоустого прочитав Андрій Ковальов – богослов, релігієзнавець, політолог, історик, журналіст і військовослужбовець. Пізніше, під час Літургії відбулася його висвята на диякона. До речі, о. Андрій був прессекретарем Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, брав активну участь в організації здобуття Томосу про автокефалію Православної Церкви України. Також він учасник Об’єднавчого Собору 15 грудня 2018 року, а зараз є речником Генерального штабу Збройних сил України.

Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на ознаку того, що православ’я – віра всесвітня. Пасхальні послання Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та нашого владики прочитав голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко.

У вітанні керуючий єпархією зазначив, що Воскресіння Господнє – це подія, яка дає нам надію на спасіння. Адже усвідомлення цієї події, вселялає у нас віру в майбутнє життя. Це особливо важливо у сьогоднішній час, коли ми переживаємо багато смертей. Тому нинішнє свято, розуміння події Воскресіння є запорукою нашому завтрашньому дню.

Після Богослужіння і закінчення комендантської години відбулося освячення великодніх кошиків на соборному майдані. Освячення тривало й протягом попереднього дня.

Із собору велася пряма телепередача «12 каналу», тож усі, хто не міг перебувати у храмі, могли долучитися до Служби, залишаючись удома. Її коментував ієромонах Нестор (Олексюк).

Із благословіння митрополита Михаїла благодатний вогонь доставили із Польщі до кафедрального собору Луцька.

Перед Великоднем високопреосвященний очолив основні відправи Страсного тижня: чин омовіння ніг, хресний хід, Ранню Великої п’ятниці з читанням 12-ти уривків із Євангелій (спомин спасенних страждань Ісусових), Вечірню з виносом плащаниці.


7 травня 2024 р. Інші новини за рубриками: Кафедральний собор Святої Трійці в Луцьку, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Микола Нецькар
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери