Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолинська православна богословська академіяДушпастирі взяли участь у Фестиваль науки волинського вишу
Новини

Душпастирі взяли участь у Фестиваль науки волинського вишу

З нагоди проведення днів науки у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки духовенство нашої єпархії долучилося до заходів.

Головний військовий священик єпархії протоієрей Михайло Бучак разом із протоієреєм Сергієм Коцемпобували на відкритті виставки портретів військовослужбовців батальйону «Айдар» авторства айдарівця Руслана Кашаюка.

Під час виступу о. Михайло зазначив: «Мені приємно, що перший гість на всіх заходах Руслана – це Бог, Який дав йому шанс сьогодні все це вершити. Також мені приємно, що боротьба Руслана не завершена. Він сьогодні бореться за душі побратимів, за те, щоб вони знайшли себе в житті. І бореться через мистецтво. Дай, Боже, успіхів, щоб якомога більше побратимів стало в стрій мирного життя!». Потому капелани відправили молитву за полеглими воїнами.

Проректор ВПБА з наукової роботи протоієрей Владислав Фульмес взяв участь у відкритті ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів і аспірантів «Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень». У вітальному слові о. Владислав побажавплідної роботи, нових наукових здобутків, творчих відкриттів і досягнення поставлених цілей.

Також священик відвідав і благословив відкриття «ЯРФесту» – ярмарок Фестивалю науки, що відбувся на площі перед головним корпусом університету.

16 травня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Мистецтво, Волинська православна богословська академія, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак, Протоієрей Сергій Коць, Священик Владислав Фульмес
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери