Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолинська православна богословська академіяВПБА: богослови радилися, як подолати «рускій мір»
Новини

ВПБА: богослови радилися, як подолати «рускій мір»

Темою онлайн-зустрічі стало обговорення ідеології «русского міра» – ідеології РПЦ – в концепції Церкви.

Дискусія тривала в межах міжнародної конференції «Православ’я і „русскій мір“: загроза православній еклезіології та ідеологічний базис російського неоімперіалізму».

Як ідеться на сайті вишу (vpba.edu.ua), конференція відбулася на базі Волинської православної богословської академії. Формат зустрічі був нетрадиційним. Як розповіли організатори, це не звичне обговорення виступів, а, швидше, засідання експертної ради, яка окреслила проблему цієї ідеології та шляхи її вирішення.

Це був перший етап конференції. Надалі богослови планують провести другий, ширший етап. «Продовження роботи між цими двома етапами в своєрідному форматі консультацій, щоб в межах зібраного колективу учасників була можливість періодично зустрічатись, звіряти позиції, обмінюватись новими думками щодо проблеми та в подоланні перешкод впровадження рішень Конференції. Учасники Конференції погодились з потрібністю підготовки базового Звернення-Декларації щодо ідеології „русского міра“ та запропонування пропозицій по знешкодженню та подоланню цієї викривленої антилюдської та псевдохристиянської ідеології», – йдеться на сайті.

Як розповів ігумен Димитрій (Франків), метою таких зібрань стало чітке визначення проблем, що їх несе ідеологія «русского міра» для церкви та світу. І не лише визначення, а й розробка конкретних кроків, як подолати кризу, яку вона спричинила.

Також чернець зазначив, що такий формат і тема обговорення є новими, проте дуже актуальними. Тож не дивно, що в роботі конференції взяли участь теологи та інші науковці не лише з України, а й інших частин світу.

23 червня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Волинська православна богословська академія
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери