Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниВолинська православна богословська академіяОчільник ВПБА – в діалозі між ПЦУ й УПЦ (МП)
Новини

Очільник ВПБА – в діалозі між ПЦУ й УПЦ (МП)

Протоієрей Володимир Вакін, ректор Волинської православної богословської академії, взяв участь в об’єднавчому діалозі між духовенством і мирянами двох юрисдикцій.

Зібрання проходило у Софії Київській. Розпочали з молебню. Возносилися молитви за мир, збереження Вітчизни та єднання українського православ’я.

У рамках зустрічі відбувся круглий стіл «Церква, суспільство, держава: діалог заради єднання та перемоги». Темою обговорень стала розбудова діалогу для взаємного порозуміння між ПЦУ й УПЦ (МП) та спільні пошуки злагодженої співдії православ'я в Україні.

Очільник духовного вишу зазначив, що вважає єдиним варіантом повноцінне об’єднання цих юрисдикцій. Якщо ми говоримо про єдність православних, то це не те ж саме, що співіснування з іншими християнськими деномінаціями. «Предметом нашого діалогу має бути єдність через об’єднання і приналежність до Вселенського православ’я. Має відновитися спілкування зі Вселенським православ’ям та усіма помісними церквами. Усі майбутні кроки до об’єднання варто робити у такій співпраці та діалозі», – вважає о. Володимир.

Учасники прийняли звернення до єпископату, духовенства й вірян, у якому запропонували обом юрисдикціям розпочати об'єднавчий процес. Уже напрацьовано певні кроки, плануються робочі групи, каже душпастир. Передбачено зустрічі також із предстоятелями Церков.

Такий захід об'єднання відбувся втретє. Першу зустріч провели торік 5 липня, тоді уклали спільну Декларацію порозуміння, теж у Софії Київський. Друга відбулася 24 січня ц. р. онлайн.

Ознайомитися зі зверненням можна за цим посиланням.

21 лютого 2023 р.
Інші новини за рубриками: Міжконфесійні контакти, Волинська православна богословська академія, Протоієрей Володимир Вакін
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери