Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАлександрук Анатолій, протоієрейУ Ковелі обговорювали духовне спрямування учнів
Новини

У Ковелі обговорювали духовне спрямування учнів

Круглий стіл на тему «Розвиток духовно-моральної освіти на Ковельщині: стан, проблеми й перспективи» відбувся в центральній районній бібліотеці.

Із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла в ньому взяли участь: декан Свято-Димитрівського округу протоієрей Анатолій Александрук, помічник старшого декана протоієрей Василь Фурман та протоієрей Станіслав Беспалов, викладач Волинської православної богословської академії.

У вступному слові о. Анатолій наголосив на важливості впровадження «Основ християнської етики» в навчальних закладах і про співпрацю з місцевими органами. Отець Станіслав виступив із науковою доповіддю «Духовність як формотворча складова в особистості людини». А о. Василь говорив про відродження духовності, яку за «совєтів» знищували. Нині в світі багато зла, тому треба сіяти зерна Божої любові.

За повідомленням сайта kovelska-rayrada.gov.ua, учасники засідання – представники духовенства, влади, територіальних громад, науковці, керівники й викладачі шкіл – підтримали пропозицію введення цієї дисципліни «як офіційного предмету шкільної програми». Скайп-зв`язком у засіданні взяв участь професор Острозької академії, координатор духовно-морального виховання дітей і молоді в Україні протоієрей Василь Жуковський.

Висловлено переконання, що введення у педагогічну практику занять духовно-морального спрямування є нагальною справою. Ухвалено резолюцію щодо збереження та розвитку викладання цих предметів у закладах освіти.

19 травня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Анатолій Александрук, Священик Станіслав Беспалов
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери