Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАндрухів Дмитро, протоієрейПоворська Богоматір, що зупинила пожежу
Новини

Поворська Богоматір, що зупинила пожежу

Настосятель парафії протоієрей Дмитро Андрухів біля Ченстоховської ікони. Світлина Наталії Кравчук У храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Поворськ Ковельського районного деканату є копія Белзької (Ченстоховської) ікони Божої Матері, молитви перед якою не лише зцілюють людей. Про це розповіло інтернет-видання «Вісник» (visnyk.lutsk.ua).

Тепер молитися перед цією святинею їздять сюди з різних куточків країни. Проте довго ніхто не здогадувався, що в селі є така реліквія.

Образ знаходився на горищі старої хати. Як розповідає Надія Назарук, її власниця, 2008 року оселя (на той час уже літня кухня) загорілась, але вогонь ураз повернувся в інший бік і стих. А пожежники на горищі побачили старий образ Богородиці й біля їхніх ніг зупинилося полум’я.

Цю святиню передали до церкви, аби молитися до Божої Матінки мали змогу всі охочі. Протоієрей Дмитро Андрухів, настоятель парафії, розповідає, що спершу ікона мироточила, тепер мироточіння припинилось. Але помолитися перед образом приїжджає багато паломників. Через молитви перед ним зцілилися від раку місцева жителька. Також отець Дмитро переконаний, що ця реліквія захищає і воїнів. Адже з їхнього села на фронт пішло чимало хлопців, і всі, хто прикладався до святині, живі.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла ікону в післявеликодній час буде доставлено в кожен храм благочиння.

Повністю статтю можна прочитати ось тут.

13 квітня 2018 р. Інші новини за рубриками: Протоієрей Дмитро Андрухів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери