Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАрсеній (Качан), ієромонахОбитель, де лунає молитва за Луцьк і Волинь
Новини

Обитель, де лунає молитва за Луцьк і Волинь

Замковий монастир архангелів у Луцьку. Світлина з сайта Pravda.lutsk.ua Благочинний Замкового монастиря архангелів, що в межах колишнього Окольного замку в обласному центрі, ієромонах Арсеній (Качан) розповів інтернет-виданню Pravda.lutsk.ua про життя цієї обителі.

«Послухи насельники монастиря несуть не такі вже і легкі, адже будова цієї пам’ятки архітектури потребує ремонту, зазначив о. Арсеній. – Отож, доводиться штукатурити і шпаклювати, і навіть їздити до лісу по дрова, оскільки газового опалення тут нема».

За словами благочинного, в монастирі «по-особливому шанують святих новомучеників і сповідників, що постраждали за православну віру від безбожної влади у ХХ столітті, лунає сугуба молитва за спокій усіх загиблих, за волю і незалежність України, її патріотів».

«Отож тут, у Старому Луцьку, несе чернечий послух братія Архангельського монастиря, підносячи молитву Богові за місто Луцьк, рідну Волинь та за неньку Україну», – підкреслює автор публікації. Повністю прочитати її можна ось тут.

16 грудня 2017 р. Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Ієромонах Арсеній (Качан)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери