Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниАтаманів Петро, протоієрейОсвятили меморіальну дошку на честь воїна
Новини

Освятили меморіальну дошку на честь воїна

Настоятель луцької парафії Йоана Золотоустого протоієрей Петро Атаманів освятив меморіальну дошку на честь свого парафіянина, учасника АТО Андрія Волоса. Пам’ятний знак установлено в день народження героя на фасаді ліцею, в якому він навчався.

Богослужіння відбулося на свято апостола Андрія Первозваного. Звертаючись до присутніх, панотець висловив співчуття родині та подякував мамі за виховання хорошого сина. У слові зазначив, що немає більш цінного, як віддати своє життя за інших. Ісус Христос також Своє життя віддав за нас. Сьогодні Андрій міг би виховувати дітей, радіти життю і працювати на благо України. А натомість віддав за неї найдорожче. Потому душпастир помолився за воїна.

На скорботному заході були присутні дружина й матір загиблого, директор ліцею, товариші та представники влади.

Андрій Волос – випускник правознавчого ліцею з посиленою військовою підготовкою, що на вул. Дубенській обласного центру. На Сході був стрільцем, помічником гранатометника, військовослужбовцем 24-ї ОМБР. Загинув від кулі снайпера 28 червня 2018 року поблизу селища Південне Донецької області. Похований у селі Омельно на Ківереччині. 27 червня 2019 року Президент України Володимир Зеленський присвоїв йому звання «Герой України» із врученням ордена «Золота зірка» (посмертно).

16 грудня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Церква і держава, Луцький міський деканат, Протоієрей Петро Атаманів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери