Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлагодійністьПротоієрей Михайло Бучак - учасник соціального проєкту
Новини

Протоієрей Михайло Бучак - учасник соціального проєкту

22 грудня 2020 р. На заході. Світлина з сайта lutskrada.gov.ua.

Головний військовий капелан єпархії протоієрей Михайло Бучак взяв участь у соціальному проєкті «Частинка добра», що проходив у луцькій ресторації «Корона Вітовта».

Захід наставництва дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (школярі 10–11 класів Луцької територіальної громади), що відбувається четвертий рік поспіль, розпочали молитвою «Отче наш».

У слові панотець розповідав про щастя, адже воно не залежить від того, чи людина багата, чи бідна, чи має владу, чи має славу. Щастя, найперше, залежить від того, наскільки ми наближені до Бога і наскільки щасливі душею.

Основна мета заходу – допомогти дітям віднайти правильні орієнтири у вирі дорослого життя, сформувати позитивний світогляд та мотивувати їх на професійні та особисті успіхи. Зокрема, за словами о. Михайла, мрія луцького школяра Олександра Прохорова – поставити пам'ятник спочилій мамі (упокоїлась, коли йому було 6 років). Нині хлопець заробляє на себе, хоче стати прикордонником, наступного року – вступити до Хмельницького військового училища. Але його заробіток надто малий, щоб здійснити мрію. Тому учасники проєкту вирішили юнакові допомогти: р/р 4149 4993 4700 0539 – Олександр Прохоров.

Учасниками проєкту є 15 дітей-сиріт, а також представники влади й інші відомі лучани.

25 грудня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Благодійність, Діти і молодь, Капеланська служба єпархії, Протоієрей Михайло Бучак
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери