Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБлизнюк Юрій, протоієрейВолиняни – на з’їзді православної молоді
Новини

Волиняни – на з’їзді православної молоді

Духовенство та юні парафіяни з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяли участь у Всеукраїнському з'їзді в Київській православній богословській академії.

Нашу єпархію представили: інспектор з місійної діяльності протоієрей Юрій Близнюк, священики Луцького районного деканату протоієреї Олег Чвир та Іван Гуреєв, студенти Волинської православної богословської академії, члени парафіяльних молодіжних братств.

Цьогорічний з'їзд, темою якого є «Молодість – хвиля, що здіймається. Позаду вітер, попереду скелі», організовано Синодальним управлінням у справах молоді. У ньому взяли участь Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, інші архієреї, голова цього управління архімандрит Макарій, духовенство та численна молодь.

Після пленарного засідання відбулась робота в секціях, потім – концерт. Також слухали презентацію організації «Пласт».

Представники нашої єпархії, як зазначив отець Юрій Близнюк, взяли участь у всіх секціях, де обговорювались важливі питання сьогодення. Говорили про незалежність, Томос, чистоту дошлюбних стосунків, про активну молодь та молодіжні організації, недільні школи, про життя без обману і про шлях до Бога. На завершення першого дня делегати з'їзду взяли участь у Вечірній у Михайлівському Золотоверхому монастирі.

Теперішнє молоде покоління, як зазначалось на цьому заході, постійно рухається вперед, усвідомлюючи, що саме вони формуватимуть майбутнє України. Тож сьогодні дуже важливо покладатись на молодь, на їх ідеї. Адже молода людина весь час самореалізовується. Її можна порівняти із «хвилею, що здіймається». Тільки молодь може зробити нашу державу кращою, міцнішою. Тож у Православній Церкві України молодіжний рух треба всіляко підтримувати і допомагати розвиватись надалі.

Докладніше про з’їзд оповідає сайт pomisna.info.

27 лютого 2019 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Єпархія, Волинська православна богословська академія, Протоієрей Юрій Близнюк, Священик Іван Гуреєв, Священик Олег Чвир
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери