Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБонис Іван, протоієрейПротоієрей Іван Бонис: про Томос треба розповідати в школах
Новини

Протоієрей Іван Бонис: про Томос треба розповідати в школах

27 лютого 2019 р. Під час уроку у Дубівській школі. Світлина з архіву протоієрея Івана Бониса.

У цьому впевнений ковельський районний декан і настоятель парафії в с. Дубове, який також викладає основи християнської етики в місцевій ЗОШ.

У «Фейсбуці» о. Іван Бонис повідомив, як розповідав учням 5–6 класів про Православну Церкву України, Томос та його зміст. Проводячи урок, крім запланованої теми, душпастир зачепив події від Об’єднавчого Собору і дотепер: визнання автокефалії, обрання Предстоятеля ПЦУ, возз’єднання з нею громад, що вийшли з МП, порядок зміни юрисдикції та відповідав на запитання.

Такий урок душпастир-учитель планує провести і з учнями 10–11 класів, адже згідно зі шкільною програмою, коли вони складатимуть ЗНО з історії, мають знати про створення Православної Церкви України.

Панотець у цій школі викладає понад двадцять років. І його учні знають, що тепер уже є п’ятнадцять помісних Православних Церков у світі, а Церква України в диптиху – на п’ятнадцятому місці.

На думку благочинного, в кожній парафії священики повинні розповідати дітям про історію ПЦУ, цього навчати потрібно змалку.

Особливий подарунок для школи – копію Томосу – о. Іван вручив директору Олені Балецькій. Документ зберігається в шкільній бібліотеці й кожен бажаючий може його побачити.

8 березня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Протоієрей Іван Бонис
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери