Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниБонис Іван, протоієрейУ Ломачанці освячено новий храм (оновлено)
Новини

У Ломачанці освячено новий храм (оновлено)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив престіл, іконостас і всю церкву Собору Пресвятої Богородиці в цьому селі Ковельського деканату.

Освячення та Божественну літургію владика очолив тут у 21-шу неділю після П’ятдесятниці. Служили також декан протоієрей Іван Бонис, настоятель священник Богдан Маримон, інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

У проповіді високопреосвященний розповів про значення престолу. Це головне місце в Божому домі. Назва його означає – «підвищений стіл», на якому звершується таїнство причастя – безкровна жертва ради нас і ради нашого спасіння. Тож цей жертовник є особливо святим, шанованим місцем. Коли проходимо біля храму, потрібно вклонитися перед престолом, осіняючи себе хресним знаменням.

Божий дім засновано тут у червні 2013 р. Тоді митрополит Михаїл освятив хрест на місці майбутнього храму. До цього церкви в селі не було, богослужіння проводили в місцевій школі. 1 січня 2022 р. служили першу літургію в новозбудованому храмі, а 8 січня відзначили перше престольне свято. Слово «собор» у цьому випадку означає «головне торжество на честь небожителя та осіб, пов’язаних із ним, що має й інші дні особливого вшанування».

Перша згадка про с. Ломачанка датується 1578 роком.

6 листопада 2022 р. Інші новини за рубриками: Ковельський деканат, Протоієрей Іван Бонис, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери