Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧернецтвоНовостав: настоятель храму став ченцем-великосхимником
Новини

Новостав: настоятель храму став ченцем-великосхимником

Декан монастирів і намісник чоловічої обителі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин на Ківереччині архімандрит Константин (Марченко) із братією звершив чернечий постриг протоієрея Віктора Павленка, настоятеля громади Різдва Пресвятої Богородиці у селі Новостав Горохівського деканату, у велику схиму.

Як повідомив о. Константин, із благословіння керуючого єпархією митрополита Михаїла також служили намісник Братської чоловічої Хрестовоздвиженської обителі ігумен Никодим (Смілий) та духовенство Горохівського благочиння. Чин постригу відбувся в помешканні панотця.

Настоятель, якому у вересні сповниться 30 років пастирського служіння, хворіє на цукровий діабет. Перед Пасхою йому стало гірше і відтоді він перебуває вдома. Тож волею Господа вирішив стати ченцем. Новопостриженого тепер звуть Іов. Отець Константин привітав схимника, дав йому настанови про монаший шлях.

Велика схима – найдосконаліший ступінь чернецтва. Після засвідчення твердості наміру постриженого одягають у схимницький одяг: хітон, підрясник, рясу, пояс, мантію, сандалі. Голова покривається куколем (гострокінцевим каптуром), а поверх мантії одягають аналав (плат, який має виріз для голови й покриває груди, спину та плечі). Загалом «схима» означає з грецької «образ» (σχήμα).

Парафія в Новоставі разом із настоятелем торік возз'єдналась із Православною церквою України.

20 червня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Горохівський деканат, Архімандрит Константин (Марченко)
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери