Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧернецтвоНове в діяльності монастиря – випічка хліба
Новини

Нове в діяльності монастиря – випічка хліба

Жіночий монастир Святителя Василія Великого у своїй невеличкій пекарні крім просфор розпочав випікати хліб на заквасці. Про його смак та аромат тепло відгукуються молільники обителі та місцеві жителі, які із задоволенням його купують.

Хліб випікається в асортименті (цільнозерновий, житній, пшенично-житній) тричі на тиждень – у суботу, середу й неділю – і реалізується в крамницях монастиря: «Аліфія» та безпосередньо в монастирі на другому поверсі біля домового храму Св. Катерини в ці ж дні.

Як розповіла намісниця ігуменя Анастасія (Заруденець), ідея випікати хліб виникла під час карантину. Монахині почали займатися випічкою, адже то було зручніше й дешевше в карантинних умовах. Черниці також пригощали своїми виробами молільників, які допомагали монастирю. І ті не лише добре відгукувалися про виріб, а й запропонували випікати хліб для продажу.

Займається цією справою монахиня Параскева (Грімані), яка вивчила тонкощі приготування хлібобулочних виробів.

Свято-Василівський жіночий монастир розміщено на території кафедрального Свято-Троїцького собору ПЦУ: м. Луцьк, просп. Волі, 2 (вхід – за собором). Детальна інформація – на його сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100030558729184

1 липня 2020 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери