Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниЧернецтвоУ жидичинській обителі відроджують архів
Новини

У жидичинській обителі відроджують архів

Чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецького деканату, представив перші матеріали відновлюваного архіву.

Як повідомляє Центр туристичної інформації та паломництва «Zhydychyn Center – Жидичин Центр», нині вже опрацьовано «Волынские епархиальные ведомости» (1899–1901 рр.) з детальним описом «древньої Жидичинської архімандрії на Волині» Анатолія Малевича. Для упорядкування архівних документів створюється віртуальне сховище історичних матеріалів. Усі вони ближчим часом будуть оцифровані, тобто представлені в електронному вигляді у вільному доступі.

Волонтери разом із дослідницею монастиря Іраїдою Майданець кілька років ретельно збирали відомості про обитель в архівах України, Польщі, Литви, Угорщини та Росії. Нині впорядковано й опрацьовано сотні сторінок.

У дописі зазначено, що колись у Жидичині був величезний архів, тож робота над його відновленням триває. Як розповів архімандрит Константин (Марченко), 15 лютого волонтери побували у Львові й привезли ще 370 сторінок старопольською мовою, які стосуються обителі. Цьогоріч планують працювати ще з архівами Австрії, Чехії, України.

Переглянути випуски «Волынских епархиальных ведомостей» можна тут: https://bit.ly/3Js3Lbu

18 лютого 2022 р.
Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери