Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДеканат монастирівУ Жидичині відбулося особливе успенське Богослужіння
Новини

У Жидичині відбулося особливе успенське Богослужіння

2 вересня 2018 р. Єрусалимську Ранню з чином погребіння плащаниці Діви Марії. Світлина інформаційної служби єпархії.

У неділю після Успіння Пресвятої Богородиці у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, відправили Єрусалимську Ранню з чином погребіння плащаниці Пречистої Діви Марії.

Торжество, в якому взяло участь багато священнослужителів і мирян, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Розпочалося служіння на фундаменті майбутнього собору, який зводять біля будинку обителі. Далі – хресний хід до каплиці на скиту Святого Духа, що на околиці села, де продовжили правити.

Із владикою служили: декан монастирів і намісник жидичинської обителі архімандрит Константин (Марченко), горохівський декан – протоієрей Андрій Сидор, маневицький – протоієрей Андрій Закидальський, цуманський – протоієрей Тарас Манелюк, духовенство нашої та Рівненської єпархій.

На особливий богослужбовий чин на честь цього свята до Жидичина хресним ходом прийшли паломники із Липлян. Також разом з усіма молилися, зокрема, прочани із Тернопільської та Житомирської областей.

Отець Константин подякував усім присутнім за розділену радість на тій землі, де більше тисячі років лунає монаша молитва.

У давні часи Єрусалимська Рання з чином погребіння плащаниці Пречистої Діви Марії була поширена, проте з часом її призабули, а з ХІХ ст. почали відроджувати в православних обителях.

3 вересня 2018 р. Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Ківерецький деканат, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери