Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДеканат монастирівПерше зібрання синодальної комісії у справах монастирів
Новини

Перше зібрання синодальної комісії у справах монастирів

26 листопада 2020 р. У Свято-Миколаївському храмі жидичинського монастиря. Світлина інформаційної служби єпархії У день святителя Йоана Золотоустого члени синодальної комісії у справах монастирів та чернецтва й намісники волинських обителей відслужили Божественну літургію і провели перше засідання.

У Свято-Миколаївському храмі жидичинського монастиря богослужіння очолив голова комісії митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Із ним, зокрема, співслужили: архієпископ Вишгородський Агапіт (заступник голови), декан монастирів Волинської єпархії архімандрит Константин (Марченко).

У проповіді владика Михаїл, говорячи про чернече життя, зазначив: «Є багато монаших традицій: грецька, єгипетська, російська... Це все добре для них, а ми все краще повинні взяти від тих, хто вже працював на цій ниві. І нам потрібно формувати традицію українську, характерна риса якої взята з наших національних особливостей. Це і одежа, і богослужіння, і поведінка. Тому що різні традиції і кожен до Христа йде своєю дорогою».


26 листопада 2020 р. Інші новини за рубриками: Чернецтво, Деканат монастирів, Архімандрит Константин (Марченко), Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери