Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДіти і молодьАНОНС: Волинський обласний форум сім’ї
Новини

АНОНС: Волинський обласний форум сім’ї

Волинський обласний форум сім’ї 14 вересня 2018 р.

14 вересня в Палаці культури Луцька відбудеться Волинський обласний форум сім’ї. Його організовують для об’єднання зусиль у захисті християнських та українських сімейних цінностей.

Подібні заходи проходять у різних регіонах України згідно з резолюцією Всеукраїнського форуму сім’ї, проведеного 14 березня 2018 р. в Києві, залучаючи представників релігійних об’єднань різних конфесій, влади, освіти, науки, громадських організацій.

Зокрема, форум у Луцьку буде проведено за підтримки міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України «За духовність, моральність і здоров’я України», Волинської ради Церков. В оргкомітеті, який готує це зібрання, працює протоієрей Василь Клочак, уповноважений єпархії у справах сім’ї.

Зважаючи на актуальність і важливість форуму, митрополит Луцький і Волинський Михаїл благословляє священнослужителям єпархії активно взяти участь у ньому разом із парафіянами. Для цього необхідно:

1) для участі у форумі запросити представників місцевого самоврядування, педагогів, психологів, учителів недільних шкіл, людей, що займаються підготовкою молоді для створення сім’ї, та інших вірян, яких цікавлять питання сім’ї, освіти, культури і молоді. До 12 вересня включно повідомити о. Василеві Клочаку про кількість осіб у делегації за номером тел. (066) 571-75-27. Увага! Доїзд – за рахунок учасників заходу. Харчування забезпечують організатори лише частково;

2) ознайомити делегатів з резолюцією Всеукраїнського форуму сім’ї, проектом Національної сімейної стратегії та програмою волинського заходу, запропонувавши взяти участь у дискусії, тематичних семінарах (на вибір) і круглому столі. Документи – ось тут: https://drive.google.com/open?id=1JxLaVQyJtO8yhZZvpAeQHh93RzKC_OnL.

3) оголосити у парафіях третю неділю вересня (16 вересня) «Неділею батька», виголосити проповіді про місію, завдання та цінність сім’ї, де зростають і виховуються діти згідно із Законом Божим та формується особистість;

4) до цього дня у недільних школах провести, якщо можливо, спеціальні заходи.

3 вересня 2018 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Міжконфесійні контакти, Церква і держава, Єпархія, Управління єпархії, Протоієрей Василь Клочак, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери