Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДіти і молодьБратська парафія вперше провела дитячий табір
Новини

Братська парафія вперше провела дитячий табір

При луцькому храмі Воздвиження хреста Господнього проведено денний християнський табір «Ковчежець».

Як розповів настоятель громади протоієрей Василь Клочак, 2–13 серпня табір уперше організували при парафіяльній недільній школі для вихованців 5–12 років.

Кожен день проходив цікаво і насичено. Розпочинали з уроку Закону Божого, який проводив душпастир. На заняттях учились молитися, спілкувалися про Божі Заповіді, церкву, сім'ю, Україну. Про великомученика Пантелеймона розповідав настоятель церкви Воскресіння Господнього, що біля с. Гаразджа, священник Ярослав Черенюк.

Упродовж дня з дітьми молодшої і старшої груп працювали досвідчені педагоги. Під їх керівництвом вихованці переглядали християнські мультфільми, грались у рухливі ігри, виготовляли іграшки, сувеніри. Вчилися рис характеру, без яких неможливо досягти гармонії між справжніми братами й сестрами. Також виконували вправи на моторику, розвиток сміливості, вчилися надавати медичну допомогу, опановували перукарське мистецтво та багато іншого. А заняття із психологом були скеровані на духовне зростання дітей, формування справжніх цінностей.

У неділю, 8 серпня, таборяни побували в с. Боголюби Луцького районного деканату. На запрошення настоятеля місцевого храму протоієрея Олександра Сенева вони взяли участь у літургії. Опісля панотець розповідав історію Божого дому.

Багато цікавого довідались і від краєзнавця й дослідника минувшини Волині Петра Троневича на екскурсії Старим містом. А ще відвідували Центральний парк ім. Лесі Українки, ТРЦ «Промінь».

У переддень Винесення чесних древ хреста Господнього відбулося закриття табору. Вихованці приступили до сповіді та причастя.

18 серпня 2021 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Деканат монастирів
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери