Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниДіти і молодьЗавершилася друга зміна християнсько-патріотичного табору «Острів»
Новини

Завершилася друга зміна християнсько-патріотичного табору «Острів»

Другий заїзд цього наметового табору для дітей віком 10–17 років тривав з 31 липня по 6 серпня.

Як розповів у коментарі інформаційній службі єпархії декан Успенського округу Луцького районного деканату (Підгайцівська ОТГ) протоієрей Андрій Мовчанюк, на другу зміну прибули до 50 відпочивальників.

Програма була доволі насиченою. Зокрема, під керівництвом військових таборяни вчилися працювати з безпілотниками та у сферах піротехніки, стрільби, надавати першу медичну допомогу. Вони отримали чудову нагоду поспілкуватися і знайти нових друзів. Звісно, головна складова в православному таборі – духовна.

«Перша частина дня була присвячена активному відпочинку. А ось друга половина – на духовні теми. Діти і підлітки мали можливість спілкуватися зі священниками, обговорити різні питання, які їх цікавлять. Причому теми для обговорення ми обирали актуальні», – розповів о. Андрій.

Традицію проводити православне таборування із військово-патріотичною спрямованістю для дітей і підлітків тут підтримують уже 5 років поспіль. У двох заїздах цьогоріч відпочили 140 юних мирян. «Відпочинок їм настільки сподобався, що вони навіть не хотіли роз’їжджатися. І мене як священника це дуже надихає на таку роботу», – підсумував отець благочинний.

8 серпня 2023 р.
Інші новини за рубриками: Діти і молодь, Луцький районний деканат, Протоієрей Андрій Мовчанюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери