Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатЛобачівка: перша Літургія в ПЦУ
Новини

Лобачівка: перша Літургія в ПЦУ

Службу Божу в храмі Святої Трійці цього села Горохівського деканату відправили в Прощену неділю, повідомив декан протоієрей Андрій Сидор.

Перше Богослужіння після возз’єднання парафії Московського Патріархату з Православною Церквою України очолив новопризначений настоятель із с. Скригове священик Сергій Петрощук. З ним співслужило духовенство благочиння. Душпастир подякував за довіру та попросив у присутніх прощення, а вірні – в нього.

За словами о. Андрія, в переповненому Божому домі панувало таке духовне піднесення, яке можна порівняти з великоднім. Парафіянам дуже сподобалася Служба українською мовою та новий хор.

24 лютого в громаді відбулись парафіяльні збори, на яких майже одноголосно прийнято рішення про зміну юрисдикції. Після цього МП поширював неправдиві повідомлення, що це начебто місцева влада захопила храм та насильно перевела його в ПЦУ. Тож на першій після переходу в Українську Церкву Божественній Літургії вірні показали очевидне спростування московських фейків: не може громада сама в себе захопити Божий дім.

14 березня 2019 р.
Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери