Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатАрхієрей очолив престольне свято у Шклині
Новини

Архієрей очолив престольне свято у Шклині

6 серпня 2019 р. В с. Шклинь Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії. У день вшанування пам’яті Благовірних князів страстотерпців Бориса і Гліба митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі в с. Шклинь Горохівського деканату з нагоди престольного свята.

У проповіді високопреосвященний привітав парафіян зі святом. Також архіпастир додав, що сьогодні ми вшановуємо історію православної Русі, нашої землі.

Разом із владикою молилися декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії священик Михайло Стрільчук, інше духовенство горохівського та луцького районного деканатів.

На завершення Служби митрополит вручив благословенні грамоти активним парафіянам за їх довге і віддане служіння на благо Церкви.

Опісля літургії священнослужителі із парафіянами помолилися за упокій захисників України перед пам’ятникам знаком, що встановлено неподалік храму.

Церква Благовірних князів страстотерпців Бориса і Гліба зведена у 1864 році. У 2012 році зазнала перебудови. У березні цього року парафіяни звернулися до духовної консисторії із проханням зміни юрисдикції. Так, це було перше архієрейське Богослужіння після переходу парафії до ПЦУ.

6 серпня 2019 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери