Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатСкобелка: перша архієрейська літургія в ПЦУ
Новини

Скобелка: перша архієрейська літургія в ПЦУ

19 грудня 2019 р. Церква Святителя Миколая Чудотворця в с. Скобелка Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії З нагоди храмового свята митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у Свято-Миколаївській парафії цього села Горохівського деканату, яка в січні возз’єдналась із Православною церквою України.

Разом з високопреосвященним служили: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Станіслав Домарацький, інше місцеве духовенство, а також із Луцького районного благочиння та Рівненської єпархії.

Привітавши присутніх зі святом, владика зауважив, що коли робимо добрі справи, уподібнюємось святому Миколаєві. Ці справи потрібно робити один одному з вірою в Боже чудо. Є люди, які не вірять у чуда, бо мають закам’яніле серце, в якому немає Христа, каже архіпастир. Така людина не побачить і проявів Божої любові.

Керуючий єпархією подякував парафіянам за любов до України, до Христа і за власну перемогу. Можна перемагати всіх, а потрібно вчитися перемагати спочатку себе. Владика побажав жити в єдності та в усьому наслідувати святителя Миколая Чудотворця.

Церковною відзнакою «За жертовність» архієрей відзначив старосту громади Олександра Ситника, благословенними митрополичими грамотами – інших парафіян.

Учасників свят привітав із величною подією голова сільради Михайло Цуцман, а настоятель о. Станіслав подякував усім за підтримку. Вихованці недільної школи подарували гарний виступ і отримали подарунки.

20 грудня 2019 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Священник Станіслав Домарацький, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери