Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатАрхієрей уперше служив у Перемилі
Новини

Архієрей уперше служив у Перемилі

15 лютого 2020 р. У Перемлі. Світлина інформаційної служби єпархії У день Стрітення Господнього митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відвідав громаду Покрови Пресвятої Богородиці у селі Перемиль Горохівського деканату та очолив Божественну літургію.

З високопреосвященним молились: настоятель священник Назар Василюк, духовенство Горохівського і Луцького районного благочинь.

У слові архіпастир наголосив на стійкості віри. Адже часто забуваючи те, чого нас навчали старші, ми відходимо від істинних цінностей. І знаходячи щось інше, вважаємо, що воно правильне. Адже наші діди-прадіди не хотіли для нас чогось поганого, пояснює архієрей. Саме тому ми повинні пам’ятати їх поради та ті цінності, які вони в нас вкладали із самого дитинства: любов до батьків, Церкви та рідної землі. Й не слідувати сучасним тенденціям, а бути справжніми православними українцями, які є господарями на своїй землі.

Церковними відзнаками владика нагородив голову сільради Надію Маселко та інших активних парафіян.

Потому митрополит освятив каплицю, в якій зберігатиметься копія образа Холмської Божої Матері.

Свято-Покровська церква є пам'яткою архітектури і побудована у 1880 році, коли Перемиль належав пані Петрушевській. До того часу в селі теж існували храми. Відомо, що давніше тут стояли три церкви: Святої Параскеви, Покрови і Різдва Пресвятої Богородиці.

16 лютого 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери