Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатНовостав: перший візит владики
Новини

Новостав: перший візит владики

16 лютого 2020 р. У Новоставі. Світлина інформаційної служби єпархії

У громаді Різдва Пресвятої Богородиці цього села на Горохівщині, що торік в числі перших возз'єдналася із Православною церквою України, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію.

У другу підготовчу неділю до Великого посту – про блудного сина – щорічно в цій парафії, коли вона іще перебувала під іншою юрисдикцією, правив керуючий єпархією з духовенством. Тож, щоб не порушувати традицію, настоятель протоієрей Віктор Павленко запросив високопреосвященного очолити службу цього дня.

З архієреєм молились: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель о. Віктор, інше духовенство благочиння.

У проповіді владика розповідав про притчу із недільного Євангелія від Луки. Якщо глянути на подію про блудного сина зі сторони, то бачимо, що молодший син, не маючи життєвого досвіду, взяв частину майна і пішов «насолоджуватись життям». Коли, витративши усе, після критичної ситуації, повернувся додому, то батько знайшов для нього теплі слова: «Загубився і знайшовся, був мертвий і воскрес». Сьогодні нам не вистачає такого батьківського тепла. Буває, що до батьків звертаємось, коли їх уже немає, а треба за життя шанувати і не забувати, зазначив владика.

Церковні відзнаки архіпастир вручив настоятелеві та активним парафіянам.

17 лютого 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери