Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатАрхієрей відвідав горохівську парафію з нагоди храмового свята
Новини

Архієрей відвідав горохівську парафію з нагоди храмового свята

28 травня 2020 р. Церква Вознесіння Господнього в Горохові. Світлина іноформаційної служби єпархії Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у храмі Вознесіння Господнього, що в Горохові, на честь престольного празника.

У відправі взяли участь декан і настоятель громади протоієрей Андрій Сидор, інше переважно місцеве духовенство. Долучилися до урочистої молитви народний депутат України В’ячеслав Рубльов, голова РДА Сергій Мишленик, голова райради Тарас Щерблюк, міський голова Віктор Годик.

Привітавши присутніх зі святом, владика зазначив, що такий піднесений стан переживали й апостоли, коли були впевнені, що так, як є, буде завжди. Важливо, маючи віру, не розслаблюватися і завжди пильнувати, щоб не впасти у гріх. Людина праведна – кається, а гріховна – уподібнюється прародичам Адамові і Єві: втрачає пильність і не спирається на мудрість.

У кожного з нас своя мета йти до Божого дому. Але, за словами керуючого єпархією, потрібно приходити не лише за потребою, а й за станом душі, та щоразу дякувати Творцеві за життя. Коли йдемо до Божого дому, нам у ньому добре: маємо закладену взаємну любов зі Всевишнім. Тож так із Господом слід спілкуватися завжди й завжди Його славити.

Стосовно коронавірусу митрополит упевнений: страху не має бути, а тільки обережність. І будь-яку інформацію архіпастир радить не сліпо черпати з інтернету, а керуватися мудрістю.

Настоятель парафії подякував владиці й запевнив, що горохівчани побороли страх перед пандемією і пам’ятають про святий обов’язок спільної молитви у храмі.

Кількох кліриків деканату архієрей відзначив черговими нагородами, активних парафіян – благословенними грамотами.

29 травня 2020 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери