Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатРачин: храмове свято – з архієреєм
Новини

Рачин: храмове свято – з архієреєм

21 вересня 2021 р. Храм Різдва Пресвятої Богородиці в с. Рачин Горохівського деканату. Світлина інформаційної служби єпархії У день Різдва Пресвятої Богородиці митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в однойменному храмі цього села Горохівського деканату з нагоди престольного празника.

З високопреосвященним служили: старший декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Петро Янюк, інше переважно місцеве духовенство.

У слові архієрей зазначив, що ми сьогодні вшановуємо Пресвяту Богородицю. Основне призначення жінки – народжувати й виховувати дітей, а чоловіка – заробляти на життя. Лукавий старається спокусити людей у цьому благому намірі, щоб забули своє призначення. Різдво – свято народження нового життя. На завершення владика нагадав пам'ятати про свою сутність, місію, постійно пізнавати себе та жити в любові.

Церковними відзнаками, благословенними грамотами владика нагородив жертводавців та інших активних парафіян.

У XVIII ст. в с. Рачин була дерев’яна церква з чотирма куполами і дзвіницею. На початку 20-х років ХХ ст. вона згоріла. Тож громада розпочала спорудження нової, яке завершила 1928 р. За часів Другої світової в ній переховувалися місцеві селяни. З 1962 до 1989 рр. храм був закритий атеїстичною владою. Опісля богослужіння відновилися. Нині це тридільна святиня з добудованою дзвіницею.

22 вересня 2021 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Сидор, Священник Петро Янюк
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери