Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатГубин Перший: владика Михаїл привітав громаду з празником (оновлено)
Новини

Губин Перший: владика Михаїл привітав громаду з празником (оновлено)

9 жовтня 2021 р. Церква Апостола Йоана Богослова в селі Губин Перший Горохівського деканату. Світлини

На престольне свято митрополит Луцький і Волинський відвідав парафію Апостола Йоана Богослова в цьому селі Горохівського деканату й очолив Божественну літургію.

Разом із високопреосвященним молилися: благочинний Сенкевичівського округу протоієрей Богдан Яким, настоятель протоієрей Андрій Шак, інше місцеве духовенство, а також голова Городищенської ОТГ Світлана Соколюк.

У слові владика зазначив, що сьогодні вшановуємо апостола любові, бо в Писанні сказано: «Бог є любов». Всевишній як Творець не підвладний фізичним законам. Кожне слово, яким називаємо Бога, не повинно Його «зменшувати» чи не відповідати дійсності. Зокрема, з часів Старого Заповіту Бога називають Сущим (Той, Хто існує), Саваофом (Господом сил небесних). Привідкрилася тайна Святої Трійці, коли Син Божий, прийнявши природу людську, прийшов викупити нас від гріха, прокляття і смерті, тим проявивши Своє Божество. Тому Ісуса Христа називаємо й Боголюдиною, хоча цієї тайни до кінця не знаємо і можемо лише вірити.

«Згадуючи апостола, пробуємо з’ясувати, що є любов. І це нам стає ближчим, бо ми самі любимо і вміємо любити. І це в нас частина прояву Божества. Кожен із нас – це іскорка Божества», – навчає керуючий єпархією, закликаючи любити Всевишнього та один одного.

Благословенними грамотами владика нагородив жертводавців, активних парафіян. Після хресної ходи духовенство відслужило панахиду по попередніх настоятелях, могили яких знаходяться біля церкви.

Храм Апостола Йоана Богослова в селі згорів 1967 р. від блискавки. Будівництво нової церкви велось із 1991-го до 1996-го. Освячення Божого дому відбулось 9 жовтня 1996 р., тоді призначено настоятелем о. Андрія Шака.

11 жовтня 2021 р. Інші новини за рубриками: Горохівський деканат, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Протоієрей Андрій Шак, Протоієрей Богдан Яким
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери