Волинська Епархія Православної Церкви України Офіційний сайт
Головна НовиниГорохівський деканатУ Ржищеві замироточила плащаниця Богоматері
Новини

У Ржищеві замироточила плащаниця Богоматері

Світлина з сайта volyn.com.ua У храмі Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці цього села Горохівського деканату помітили срібні краплі на плащаниці Діви Марії.

Парафіяни виявили це, коли прийшли прибрати Божий дім перед відправою. Як розповів настоятель громади протоієрей Роман Грінка, він повідомив про це митрополитові Луцькому і Волинському Михаїлові. Потім відслужили молебень з акафістом, а плащаницю перенесли до вівтаря і накрили склом, як благословив архієрей.

Нагадаємо, парафія у Ржищеві цього літа вийшла з-під юрисдикції Московського патріархату і возз’єдналася з Православною церквою України.

Мироточивість як чудесне явище відоме з перших років християнства. Численні факти мироточивості мощей святих та ікон підтверджено протягом усієї історії Церкви. Науковці не можуть пояснити це диво, так само, як і час, місце, образ, який проявляє це чудо. Але дослідники та священники сходяться на думці, що таке явище виникає не просто так, а як певна пересторога. Разом з тим, вважається, що мироточення – гарний знак. Бо коли ікона кровоточить, то передвіщає біду, а мироточить – на добро і підтримку.

22 вересня 2022 р.
Інші новини за рубриками: Горохівський деканат
Архів новин
Сайти нашої
епархії
Сайт нашої
Церкви
Наші
банери